Suolainen klassikkoherkku taipuu myös kasvisversioksi - porkkanapiilot syntyvät käden käänteessä
Nakkipiilot ovat suolaisten välipalojen ja juhlatarjoilujen klassikko. Nyt Pure Wow -sivusto kirjoittaa samankaltaisesta reseptistä, jossa nakit korvataan porkkanan paloilla. Alla olevan reseptin kylkeen voit halutessasi vielä valita mieleisen majoneesin, johon dipata porkkanaherkku.
Voit lukea ohjeen kokonaisuudessaan alta.
Tarvitset:
Porkkanaa lyhyiksi paloiksi pilkottuna, esimerkiksi 40 palaa
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
¾ teelusikallista suolaa
½ teelusikallista mustapippuria myllystä
1 teelusikallinen juustokuminaa
Pitsataikinaa tai lehtitaikinaa
Seesaminsiemeniä
Ohje:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla.
2. Laita porkkanan palat astiaan, johon olet sekoittanut jo oliiviöljyn, suolan, pippurin ja juustokuminan.
3. Jaa taikina 40 samankokoiseen palaan. Kaulitse palat ohuehkoiksi levyiksi ja kääri porkkanan palat rullaten taikinan sisään.
4. Siirrä taikinaan käärityt porkkanat pellille ja sivele jokaisen palan päälle vielä oliiviöljyä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
5. Paista uunissa niin kauan, kunnes taikinan pinta on kauniin kullan sävyinen ja porkkanat mureita.
6. Anna jäähtyä hetki ja porkkanapiilot ovat valmiita tarjoiltaviksi.
Lue myös: Kokeile makeaa mukijälkiruokaa - keksiannos valmistuu vain muutamassa minuutissa
Lue myös: Karen tekee viikon ruuat alle 25 eurolla mausta tinkimättä - lue viisi käytännön vinkkiä!
Lue myös: Poista rasvatahrat vaatteesta vaivatta - näppärä niksi vaatii vain kaksi ainesosaa
Lähde: Pure Wow