Kuva: AOP

Oletko lähdössä lomalle elokuussa? Katso, mitkä ovat vilkkaimmat ajat Helsinki-Vantaan lentokentällä

02.08.2024 14:15 - Vilma Toikka

Lentokentälle kannatta varata tarpeeksi aikaa.

Finavia kertoo tiedotteessaan, että elokuu on Helsinki-Vantaan lentokentällä kesän vilkkainta aikaa. Aamuisin kello 6-8 ja iltapäivisin kello 15-18 on ruuhkaisinta, sillä sillon matkaan lähtee eniten ihmisiä. 

Yhtiö suosittelee saapumaan lentokentälle hyvissä ajoin ennen lähtöä. Aikaa tulee varata kunnolla pysäköintiin, lähtöselvitykseen sekä turvatarkastukseen. Elokuun ollessa vilkkainta matkustuksen aikaa Non Schengen -maihin, kuten esimerkiksi Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin tai Aasian maihin matkatessa, on hyvä muistaa varata riittävästi aikaa myös rajatarkastukseen lentoasemalla. Mukaan tulee muistaa ottaa myös voimassa oleva passi. 

Uusi turvatarkastusteknologia nopeuttaa jonoja

Ennen turvatarkastuksessa nesteet ja teknologialaitteet tuli ottaa laukusta esille läpivalaisun ajaksi, mutta uudistuneen turvatarkastusteknologian myötä nesteet ja teknologia saavat olla laukussa. Noin vuosi sitten tulleen uudistuksen jälkeen matkustaja saa myös viedä kaksi litraa nestettä turvatarkastuksen läpi. 

Nesteraja on yksi litra Finavian alueellisilta lentoasemilta matkustettaessa. Nesteet tulee pakata läpinäkyvään uudelleensuljettavaan muovipussiin. Nestepaukkausten koko saa olla maksimissaan 100 millilitraa. 

Lue myös: Ensimmäinen iso lentoyhtiö on luopumassa ilmastotavoitteestaan

Lue myös: Älä epäröi tehdä ilmoitusta kadonneesta passista - lue Poliisin vinkit säilyttämiseen

Lähde: Finavia

Kilpailut

Uusimmat