Kuva: Voice.fi

Testasimme 4 eri luomivärin pohjustajaa, joista yksi piti silmämeikin paikoillaan häkellyttävän hyvin

18.10.2024 12:15 - Sanni Seppä

Hyvä luomivärin pohjustusaine pitää silmämeikin paikoillaan koko päivän.

Vaivalla tehty silmämeikki voi nopeasti muuttua suttuiseksi ja rullautua luomivakoon, jos luomea ei ole pohjustettu kunnolla. Jos luomet rasvoittuvat ja iho hikoilee, voi silmämeikki olla pilalla jo muutaman tunnin jälkeen meikkaamisesta. Luomet kannattaisikin pohjustaa etenkin silloin, kun meikin pitäisi näyttää hyvältä aamusta iltaan. 

Laitoimme testiin neljä eri silmämeikin pohjustajaa eri hintaluokista ja löysimme suosikkimme. Testissä jokaista tuotetta testattiin useampi päivä, eikä meikkiä korjailtu päivän mittaan kertaakaan. Testissä kiinnitettiin huomiota etenkin siihen, kuinka paljon pohjustusaine pidensi silmämeikin kestoa sekä millainen tuotteen koostumus ja hinta-laatusuhde oli. 

Moira Eyeshadow Primer, 8ml. 8,90 €

Arvio: 4-/5

(kuva: MOIRA)

Tämän pohjustusaineen koostumus tuntui hieman öljyiseltä. Levittämisen jälkeen huomasikin, ettei luomiväriä kannata levittää luomelle heti, jotta meikki ei mene suttuiseksi. On siis odotettava hetki, että tuote imeytyy luomelle kunnolla. Kun tuote oli imeytynyt, levittyi luomiväri kauniisti. Tämä tuote lupaa myös tehostavansa luomivärin väriä, mutta sellaista vaikutusta ei ollut havaittavissa.

Kaiken kaikkiaan silmämeikki näytti melko virheettömältä vielä hikitreeninkin jälkeen, eikä luomiväri lähtenyt rullautumaan luomivakoon päivän mittaan. Silmämeikki oli vain hieman haalistunut iltaan mennessä. 

Tuotteen hinta-laatusuhde oli kohdillaan. 

W7 Eye Got The Power Eyeshadow Base Primer, 7ml. Ostohetkellä n. 3 €

Arvio: 2,5/5

(kuva: Voice.fi)

Tämä tuote muistutti enemmänkin peitevoidetta värinsä ja koostumuksensa puolesta, ja tuotetta piti levittää luomille huomattavasti kauemmin kuin muita testin tuotteita. Tuote tuntui myös kuivemmalta kuin muut, ja toi esille luomen kuivat kohdat. Kun luomet tuntuivat levityksen jälkeen kuivilta, ei luomivärikään häivyttynyt yhtä nätisti kuin muiden tuotteiden kanssa.

Silmämeikki kuitenkin pysyi paremmin paikoillaan päivän ajan kuin ilman mitään pohjustusainetta. Tätä pohjustusainetta voisi käyttää myös ihan pelkästään luomen väriä tasoittamaan peitevoidemaisen koostumuksensa ansiosta.

Tämä tuote voisi sopia ihmiselle, jolla on hyvin rasvoittuvat luomet, mutta kuivaihoiselle tämä tuote oli hieman hankala käyttää. 

Lumene Eyeshadow Primer, 8ml. 16,90 €

Arvio: 4/5

(kuva: Lumene)

Tuote levittyi luomille helposti pehmeän koostumuksensa ansiosta, ja tuubin muoto teki tuotteen annostelusta todella helppoa. Tuote tuntui samettiselta ja hoitavalta, jättämättä kuitenkaan tahmeaa pintaa luomille missään vaiheessa. Luomiväri häivyttyi nätisti luomille pohjustusaineen levittämisen jälkeen.

Pohjustusaine piti silmämeikin aloillaan pitkään. Silmämeikki ei näyttänyt suttuiselta hikitreeninkään jälkeen, ainoastaan vasta loppupäivästä oli havaittavissa, että luomiväri oli hieman haalistunut. 

Oiva perustuote!

MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base, 12ml. 29 €

Arvio: 5/5

(kuva: MAC)

Tässä on testin voittaja! Tuote levittyi luomelle alta aikayksikön silkkisen pehmeän koostumuksensa ansiosta. Se tuntui tekevän täydellisen pohjan, jonka päälle luomiväri levittyi ja häivyttyi kuin unelma. 

Silmämeikki pysyi paremmin paikoillaan primerin ansiosta. Luomiväri ei pakkautunut luomivakoon tai haalistunut päivän mittaan, vaan pysyi virheettömästi aloillaan koko päivän. Pohjustusaine selkeästi hillitsi luomien rasvoittumista ja meikki näytti virheettömältä vielä hikiliikunnankin jälkeen. Aivan 24 tunnin pysyvyyteen en kuitenkaan osaa ottaa kantaa. 

Pieni määrä riittää molemmille luomille, joten tuote kestää varmasti pitkään. Tämä tuote oli tällä kertaa testin kallein, mutta selkeästi myös paras. 

Lue myös: Testasimme 5 nudemeikkiin sopivaa huulipunaa ja löysimme suosikkimme - "Levittyy kuin unelma"

Lue myös: Testasimme 4 erilaista kulmatuotetta, yksi nousi ylitse muiden - "Tekee juuri sen mitä lupaakin"

Lue myös: "Levittyy täydellisesti ja pysyy koko päivän" - testissä silmien rajaustuotteet

Kilpailut

Uusimmat