Madonnan albumista tulossa floppi

21.04.2012 14:15 - Antti Granlund

Madonnan tuore MDNA-albumi ei ole myynyt lainkaan niin hyvin kuin mitä oli odotettu. Myynnin nihkeys on vaikuttanut myös laulajan kiertueen lipunmyyntiin.

Voice kertoo Live Nation -keikkajärjestäjän raapivan päätään Madonnan tämänhetkisen tilanteen suhteen. Kolme viikkoa sitten ilmestyneen MDNA-levyn myyntiluvut ovat laskeneet kuin lehmän häntä - ensimmäisen listaviikon jälkeen albumia oli mennyt Yhdysvalloissa kaupaksi kiitettävät 359 000 kappaletta, mutta viime viikolla levyä oli kuitenkin myyty vaatimattomat 19 000 kappaletta.

Madonna solmi Live Nationin yhtiön kanssa vuonna 2007 huiman 120 miljoonan dollarin, ns. 360 -sopimuksen, joka kattaa niin tähden pitkäsoitot, kuin kiertueet ja oheistuotteetkin. Tätä menoa investointi ei tuo Live Nationille rahaa takaisin kovinkaan nopeasti.

Laskelmien mukaan MDNA-albumin pitäisi myydä yhteensä 15 miljoonaa kappaletta, että Live Nation saisi omansa takaisin. Määrä ei vaikuta tällä hetkellä todennäköiseltä.

Näillä näkymin konserttikiertueelta rahan tahkoaminen ei sekään tunnu onnistuvan odotetulla tavalla - toisin kuin odotettu, keikat eivät nimittäin ole myyneet loppuun.

Lähde: Gigwise, Suomessa asiasta kirjoitti Voice.

The Voice ja Iskelmä - Parhaita kotimaisia kuuluvat SBS Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat