Tieteilijät kehittivät violetin tomaatin – maistuu paremmalta kuin tavallinen
Britannialaistutkijat ovat kehittäneet geenimanipulaation avulla violetinvärisen tomaatin. Tieteilijät lisäsivät tavalliseen tomaattiin antosyaania, joka on luonnollinen väriaine. Antosyaani sisältää paljon antioksidantteja.
Current Biology -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan, että geenimanipuloidut tomaatit säilyvät selvästi pidempään kuin tavalliset tomaatit. Siinä missä punaisten tomaattien varastointiaika on 21 päivää, violetit tomaatit pysyvät hyvänä 48 päivää.
Tutkijoiden mukaan tavallisten tomaattien varastointiaikaa nostetaan usein poimimalla tomaatit raakana, minkä vuoksi niiden maku ei ole niin täyteläinen. Violetit tomaatit voidaan poimia kypsänä, jolloin niiden maku on parempi.
Katso kuva violeteista tomaateista
Lähde: John Innes Centre News