Jari Sillanpään ensimmäinen tuulivoimala nousee pystyyn

15.02.2012 09:27 - Antti Granlund

Jari Sillanpään tuulivoimala-hanke on vihdoin myötätuulessa. Laulaja kertoo ensimmäisen myllyn nousevan pystyyn tällä viikolla.

Sillanpää on kaavaillut jo pidemmän aikaa rakentavansa kaksi tuulivoimalaa, joista toinen nousee Raahen satamaan. Sen rakentaminen on ollut hieman jäljessä, ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan voimalan piti olla pystyssä viime vuoden aikana.

- Tulin pari päivää sitten Saksasta. Olin siellä tutustumassa kolmeen eri tuulivoimatehtaaseen, jotka tarjoavat uusia voimaloita. Oli erittäin antoisa reissu, Sillanpä kertoo.

- Ensimmäinen mylly nousee pystyyn tällä viikolla. Se pitää nostaa ylös 600 000 kiloa painavalla nosturilla. Senkin rakentamiseen kului aikaa viikko.

Sillanpää vietti ensimmäisen voimalansa avajaisia jo viime kesänä, vaikka tuolloin se ei vielä valmis ollutkaan. Hän omistaa itse tontin, jolle voimalat rakennetaan.

- Alun pitäen innostuin tuulivoimasta Al Goren Epämiellyttävä totuus -dokumentin ansiosta. Rupesin itse miettimään, mitä voin asialle tehdä. Halusin muuttaa omaa käyttäytymistäni ekologisemmaksi ja tässä ollaan.

Kilpailut

Uusimmat