Keinotekoinen hampurilaispihvi tulee - oletko valmis?

20.02.2012 15:28 - Antti Granlund

Hollannissa on kehitteillä keinotekoisesti tuotettava hampurilaispihvi. Lihan ekologisuutta merkittävästi parantavan innovaation on määrä toteutua vielä tämän vuoden aikana.

Asiasta kertoo BBC. Hollantilaistieteilijät ovat onnistuneet jo kasvattavaam pienen, noin millin paksuisen ja parin sentin mittaisen palasen lihaa, josta on tarkoitus kehittää veren ja keinotekoisen rasvan avulla hampurilaispihvi syksyyn mennessä.

Keinotekoinen pihvi on vielä suhteellisen tyyris, noin 200 000 puntaa, mutta tutkijoiden mukaan kustannukset putoavat huomattavasti kunhan niiden valmistustekniikka saadaan selväksi. Tutkijoiden mukaan pihveissä ei ole vielä juuri ollenkaan makua, mutta senkin eteen on tarkoitus tehdä töitä tulevaisuudessa.

Keinotekoisia hampurilaispihvejä pyritään valmistamaan lähinnä siitä syystä, että tutkijoiden mukaan nykyiset lihatuotannon tavat eivät ole kestäviä.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat