Olut taipuu moneksi - katso ohje mehevään suklaakakkuun!
Olut on monen ihmisen lempijuoma ja yhä useampi osaa hyödyntää sitä myös ruoanlaitossa. Sinebrychoffin tuoteaktivointipäällikkö Aniko Lehtisen mukaan oluen hiilihappoisuus ja maltaisuus tekee siitä sopivan raaka-aineen niin patoihin, käristyksiin kuin leivonnaisiinkiin.
- Oluen käyttö ruoanlaitossa kannattaa aloittaa vehnäoluista ja vaaleista lager-oluista, joissa on vähän humalaa, koska humala on sellainen, jonka maku voimistuu keitettäessä. Vehnäoluilla voi maustaa mitä ruokia vain, lopputulos on aina hyvä.
Tummien ja kylmien iltojen lähetyessä kannattaa kokeilla myös mehevän suklaakakun valmistamista. Tämän kakun salaisuutena on tumma porter-olut, jonka paahteinen ja kahvimainen maku täydentää kakun maun.
Olutsuklaakakku
200g sulatettua suklaata
200g voita
4 kanamunaa
2dl sokeria
ripaus vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja
1/2 dl tummaa porter-olutta
Sekoita aineet ja paista kakku 20-30min 175 asteesa. Lopputuloksena on mehevä mud cake, jonka kanssa voi nauttia vaikkapa porter-olutta.