Valkoinen joulu koko maahan - katso joulun sääennuste

19.12.2012 17:00 - Niina Jokiaho

Joulu on koko maassa valkoinen ja talvinen. Jouluaattona Suomeen alkaa virrata lounaasta lauhempaa ilmaa.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan joulunaluspäivät vietetään suurimmassa osassa maata selkeässä ja kireässä pakkassäässä, mutta jouluaatosta alkaen sää lauhtunee jonkin verran.

Lauantaina ja aatonaattona sunnuntaina lämpötila laskee varsinkin maan keskiosassa laajalti -30 asteen tienoille, ja näihin lukemiin päästään paikoin myös maan eteläosassa. Maan pohjoisosassa sää muuttuu hieman epävakaisemmaksi ja lämpötila kohoaa enimmäkseen -10 ja -20 asteen välille.

Jouluaattona maanantaina lounaasta alkaa virrata lauhempaa ilmaa etenkin maan etelä- ja keskiosaan. Aattona myös pilvisyys lisääntyy ja tuuli voimistuu. Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen -4...-11 ja maan pohjoisosassa -8...-15 astetta.

Joulupäivänä tiistaina lumisateiden todennäköisyys kasvaa koko maassa. Lämpötila kohoaa maan etelä- ja keskiosassa 0 ja -6 asteen välille, mutta pohjoisessa sää jatkunee jonkin verran kylmempänä. Lauhinta on etelärannikolla.

Sään ennustettavuus heikkenee merkittävästi tapaninpäivän tienoilla. Todennäköisesti sää jatkuu epävakaisena ja ajankohtaan nähden lämpötiloiltaan keskimääräisenä.

Joulun meno- ja paluuliikenteessä on syytä olla varovainen, ja voimassa olevat varoitukset onkin hyvä tarkistaa ennen liikenteeseen lähtemistä.

Kilpailut

Uusimmat