Kuva: Fotolia

Enemmistö asettaisi farkkujen käyttämisen yläikärajaksi 53 vuotta - mitä mieltä sinä olet?

11.11.2016 15:45 - Senni Loikala

Monet muoti- ja kauneusalan asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, etteivät denim-kankaiset vaatteet näyttäisi hyviltä myös iäkkäämmillä miehillä ja naisilla.

Tuoreesta brittikyselystä selvisi, että enemmistön mielestä yli 53-vuotiaat ovat liian iäkkäitä pukeutumaan denim-kankaasta valmistettuihin vaatteisiin. Kyselyyn vastasi noin 2000 ihmistä. Tuloksista uutisoi Independent.

- Se tuli yllätyksenä, että tutkimuksemme mukaan monet ajattelevat, että farkut olisivat tarkoitettu vain nuoremmille sukupolville. Heidän mukaansa ihmisten pitäisi jättää farkkukangasta olevat vaatteensa vaatekaappiin 53 vuoden iässä, kyselyä toteuttamassa ollut Catherine Woolfe kertoo.

Kyselyn järjestäjä painottaa, että tulos tuli heille täytenä yllätyksenä.

- Denim on niin universaali materiaali ja siitä on saatavilla kaikentyylisiä vaatteita, että lopputulos näyttää ajattomalta, pukeutuipa minkä ikäinen ihminen tahansa siihen.

Asiantuntijat ovat eri mieltä

Independent-lehden mukaan arvostetussa muoti- ja kauneuslehti Voguessa ollaan julistettu jo vuosia sitten, että denim-kankaasta valmistetut vaatteet näyttävät upeilta kaiken ikäisten päällä, kunhan vaatteet ovat valittu tyylillä.

Myös moni muu muotiasiantuntija on kannustanut ihmisiä käyttämään denim-kankaisia vaatteita niin pitkään, kun ne tuntuvat mukavilta ja omaan tyyliin sopivilta, lehdessä kerrotaan.

Myös useiden yli 53-vuotiaiden julkisuuden henkilöiden luottovaatteisiin kuuluvat farkut. Katso alta kuva maailmankuulusta amerikkalaisnäyttelijästä George Clooneysta, 55, sinisissä farkuissaan.

(kuva: AOP)

Farkkujen historia

Sitä paitsi farkkujen pitkä historia ei tue näkemystä siitä, että farkut olisivat tarkoitettu vain jollekin tietylle ihmisryhmälle. Historia-lehden mukaan farkut syntyivät 1500-luvulla Genovassa, jossa valmistettiin kestävästä kankaasta työhousuja laivaston merimiehille.

Myöhemmin ranskalaiset keksivät denim-kankaan, joka oli ainakin osittain kopioitu genovalaisten kehittämästä kankaasta.

Amerikkaan farkut rantautuivat 1700-luvulla. Niistä tuli suosittuja kaivostyöläisten, rautatieläisten ja tehdastyöläisten keskuudessa.

Lähteet: Independent ja Historia

Kilpailut

Uusimmat