Kuva: MTV

Arman Alizadin uusi dokumenttisarja pureutuu nykymaailman synteihin

22.10.2024 20:15 - Sanni Seppä

Alizad matkusti sarjaa varten useaan eri maahan.

Arman Alizadin luotsaama uusi dokumenttisarja alkaa MTV:llä ensi kuussa.

Arman ja 7 kuolemansyntiä käsittelee nykymaailman syntejä yhden pääteeman kautta ja selvittää, mitä ihmiskunta tekee oikein ja mitä väärin. Ohjelmassa Alizad pohtii ongelman juurisyitä ja sitä, ovatko nämä todella syntejä ja mitä ratkaisuja niihin voisi olla.

Ihmisen vaikutus maailmassa on ulottunut niin laajalle teknologian ja tieteen kehityksen myötä, että vuonna 2008 Vatikaanin arkkipiispa Gianfranco Girrotti nimitti nykymaailman uudet kuolemansynnit. Ihminen on huumesodilla, ilmastonmuutoksella, köyhyydellä sekä ahneudella ajanut maailman lähelle lopun aikoja. Tämä huoli on globaali.

Jaksojen aiheet ovat luonnon tuho, geenimanipulaatio, vauraus ja menestys, kuolemantuomio, huumeet, globaali köyhyys ja järjestäytyneen uskonnon valta. 

Alizad kertoo, että Girrotin nimeämät kuolemansynnit inspiroivat häntä tutkimaan aihetta nyt 15 vuotta myöhemmin.

- Arman ja 7 kuolemansyntiä eroaa aiemmista sarjoistani siinä, että käsiteltävät aiheet ovat niin isoja ja monimutkaisia, että yhtä aihetta varten olen matkustanut useaan eri maahan. Tätä sarjaa tehdessä olen matkustanut yli vuoden ajan Intiassa, USA:ssa, Afrikassa, Australiassa ja Euroopassa, Alizad kertoo tiedotteessa.

Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 21. marraskuuta. 

(kuva: MTV)

 

Kilpailut

Uusimmat