Kuva: Martat
Appelsiinikakku on hyvä vaihtoehto klassiselle tiikerikakulle - katso resepti
Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.
Ainesosat
1 dl puristettua appelsiinimehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g appelsiinihilloa, jossa appelsiininkuoripaloja
3 kappale munaa
2 1/2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
Resepti
Voitele ja jauhota rengasvuoka.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten.
Lisää joukkoon appelsiinihillo.
Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita vaahtoon yhdessä appelsiininkuoren ja appelsiinimehun kanssa.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.