Kananmunan keltuainen kannattaa aina syödä - ruokaideat, joihin ihastut
Erityisesti fitness-villityksen myötä moni on luopunut kokonaan keltuaisten syönnistä, mutta jatkossa kannattaa ehdottomasti nauttia koko kananmuna. Vaikka keltuaiset sisältävätkin kolesterolia, on nykyisin tiedossa, ettei se juurikaan vaikuta veren kolesteroliarvoihin.
Lisäksi keltuainen pitää sisällään tärkeitä tyydyttymättömiä rasvoja, kuten omega-3-rasvahappoja, joka on hyväksi myös sydämelle. Keltuainen sisältää myös D-vitamiinia, B12-vitamiinia, proteiinia ja kivennäisaineita.
Jos keltuaiselle on vaikea keksiä käyttöä, alla ruokaideoita, jotka kannattaa ottaa rohkeasti kokeiluun:
Lisää salaattiin
Keitä kananmuna kovaksi ja raasta keltuaista salaatin joukkoon. Siten keltuainen on mukavan makuinen lisä eikä liian jauhoisina paloina.
Lisää pastaan
Keitetty keltuainen on yllättävän maukas lisä erilaisiin pastoihin. Raasta joukkoon ja mausta valkosipulilla.
Laita leivälle
Paista kokonainen kananmuna ja jätä keltuainen löysäksi. Paahda vaalea leipä, levitä päälle avokadoa, nosta valuva keltuainen ja lisää vielä päälle hiukan limemehua sekä ripaus suolaa.
Lisää aamupuuroon
Puurosta saat proteiinipitoisemman, kuohkeamman sekä kermaisemman, kun lisäät joukkoon yhden raa’an kananmunan ennen keittämistä. Muista sekoittaa hyvin.
Lue myös: Kolottaako herkkuhammasta? 4 maukasta ei-lihottavaa vaihtoehtoa
Lähde: Women’s Health Magazine