Valmista makaronilaatikkoa kuten mummosi sen teki! Katso perinneresepti
Munamaitoon tehty makaronilaatikko oli Suomessa 1950-luvulle asti enimmäkseen juhlaruoka. Myöhemmin jauhelihalla täydennetystä liha-makaronilaatikosta on tullut suosittu arkiruoka. Makaroneina voi käyttää niin pitkiä kuin sarvimakaronejakin.
Valmistusohje
1 l vettä
2 tl suolaa
200 g makaronia
Munamaito:
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
¼ tl valkopippuria
(Pinnalle: korppujauhetta)
1. Jos käytät pitkiä makaroneja, katko ne ensin. Pane makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi ilman kantta. Siivilöi vesi pois ja pane makaronit voideltuun uunivuokaan.
2. Valmista munamaito vatkaamalla aineet kevyesti keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Makaronien tulee peittyä. Nostele makaroneja hiukan haarukalla. Jos haluat, voit ripotella pinnalle korppujauhetta.
3. Kypsennä 150–180 -asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, niin että munamaito on hyytynyt. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.