Perinteisistä kaalikääryleistä herkullinen kasvisversio - kokeile reseptiä
Valmistusohje
1 keskikokoinen valko- tai kurttukaali
200 g herkkusieniä
1 pss tai pkt raakoja keittojuureksia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl oreganoa / basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tlk (100 g) raejuustoa
50 g juustoraastetta
1 rkl siirappia
3-5 dl vettä
1. Koverra kaalista kanta pois.Nosta kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
2. Viipaloi herkkusienet. Hauduta herkkusienistä turha neste pois.
3. Lisää joukkoon hienonnetut keittojuurekset ja puristetu valkosipuli.
4. Hauduta 5-10 min. Lisää tarvittaessa öljyä.
5. Mausta täyte oreganolla ja suolalla.
6. Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste. Jaa täyte kaalinlehdille. Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan.
7. Kaada päälle vesi, johon on sekoitettu siirappi.
8. Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
9. Anna hautua 175°C:ssa 1½ tunnin ajan.