Espanjan viini- ja olutkulttuuri poikkeaa Suomesta

09.01.2014 07:00 - Katariina Näreaho

Kuten muualla Etelä-Euroopassa, myös Espanjassa viinit ovat suuressa osassa kulttuuria.

Espanja on yksi perinteikkäimmistä viinimaista ja moni suomalainen matkustaakin maahan juuri viinin ja ruoan takia.

Espanjanlaiset nauttivat viiniä, vino, yleensä viiniä sekä lounaalla että päivällisellä. Lasillinen maistuu myös ystävien kesken, ja samalla napostellaan perinteisiä tapaksia.

- Ravintolat päättävät itse talon viinin, ja se on yleensä se edullisin vaihtoehto. Joissakin paikoissa on myös viinilistat, OK-Matkojen opas Katja Näsänen kertoo.

Espanjassa sen sijaan olutta, cerveza, on harvemmin tarjolla ruoan kanssa. Olutkulttuuri eroaa muutenkin suomalaisesta:

- Espanjassa olutta ei kitata litrakaupalla. Täällä ihmiset saattavat istua vaikka tunnin verran pienen oluen äärellä, Barcelonassa asuva Näsänen kertoo.

Haluatko sinä lähteä Iskelmän OK-matkalle Barcelonaan? Lisätiedot ja matkaohjelman löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat