Aikuiset sisarukset kertovat: Riitelemme edelleen rajusti
Sisarussuhteet ovat lähimpiä ja erikoisimpia ihmissuhteita, joita elämämme aikana kohtaamme: kasvamme tyyppien kanssa, joilla on tismalleen samat lähtökohdat ja usein myös geenit, mutta saatamme siitä huolimatta olla hyvinkin erilaisia ihmisiä.
Usein myös lapsena opitut käyttäytymismallit seuraavat meitä aikuisuuteen. Kukapa meistä ei olisi riidellyt aikuisena sisarustensa kanssa?
"Kukaan ei saa minua niin raivon valtaan kuin veljeni. Olemme jo aikuisia, mutta edelleen pienet asiat kuten astioiden jättäminen väärään paikkaan tai auton lainaaminen vanhemmiltamme saattavat saada sodan aikaan. Olemme olleet useita viikkoja puhelakossa ja toisinaan myös äitimme pääsee edelleen selvittelemän tulehtuneita välejämme. Lapsellista, tiedän."
"Siskoni saattaa edelleen näpistää minulta vaatteita, vaikka emme edes asu saman katon alla. Kerran löysin hänen käytöstään lempikaulahuivini, jota olin etsinyt koko talven. Olin myös kysynyt häneltä huivista, mutta hän väitti, ettei tiennyt siitä mitään. Raivostuttavaa!"
"Veljeni on hyvin itsekäs: hän on aina valmis ottamaan apua vastaan, mutta harvoin on valmis tekemään vastapalveluksia. Mietin usein, miten hän pärjää työelämässä."
"Sukujuhlat ovat usein hauskoja siihen saakka, kunnes kaivamme lautapelit esille. Emme voi pelata sisarusteni kanssa mitään ilman, että lopputuloksena on oikea riita. Viimeksi lähes 30-vuotias siskoni suuttui sanaselityspelissä, kun mummomme voitti hänet."
"Siskoni lainaa vanhemmiltamme usein raha, sillä hän ei osaa pitää talouttaan kasassa. En usko hänen maksavan kaikkia lainojaan takaisin ja se ärsyttää minua suuresti. Niinpä naljailen asiasta hänelle jatkuvasti. Sekin on varmasti ärsyttävää."
"Viimeksi, kun näimme veljieni kanssa, oli lopputuloksena ehta painimatsi. Veljeni päätyivät tikkakisan jälkeen mittelemään voimiaan nurmikentälle ja painivat hyvän tovin. He eivät tienneet, että nurmikko oli juuri lannoitettu ja he saivat pahan ihottuman."
Lue myös: IS: Suomi muita Pohjoismaita jäljessä suhtautumisessa lasten kuritukseen