Ero ei ole ainoa vaihtoehto, jos olet tyytymätön parisuhteeseen - katso asiantuntijan neuvot
Parisuhteen ensimmäiset kuukaudet ovat usein romanttisia ja jännityksen täyteisiä. On täysin normaalia, että alkuhuuma laantuu hiljalleen ajan kuluessa, kun parisuhde rutinoituu ja opit tuntemaan toisen läpikotaisin.
Jonkun ajan kuluttua voikin tulla tunne, ettei ole täysin tyytyväinen parisuhteeseen. Voi tulla olo, että siitä puuttuu jotain, tai ettei suhde ole enää niin mielenkiintoinen. Elite Daily -sivuston haastattelemat asiantuntijat ovat kaikki olleet samaa mieltä siitä, että vaikka kokisit itse tyytymättömyyttä parisuhteessanne, ei se tarkoita sitä että suhteessa itsessään olisi jotain vikaa.
- Kun uutuudenviehätys katoaa ja rutiinit astuvat suhteeseen, tyytymättömyyden tunne voi hiipiä mieleen, psykologi Joshua Klapow kertoo.
Tärkeintä on huomata se, jokainen on oman onnensa seppä.
- Parisuhteen alkuvaiheilla haluamme suhteen täyttävän elämäämme. Kun aika kuluu, on väärin olettaa kumppanin pitävän sinut elämässäsi tyytyväisenä. Kun laitamme oman tyytyväisyytemme kumppanin vastuulle, häviämme. Jokaisella on oma elämä.
Parisuhteessa tulee hyväksyä se, että suhde ei ole täydellinen. Jos haluat vaikuttaa johonkin suhteen osaan, siitä pitää pystyä puhumaan kumppanin kanssa. Voitteko tehdä kompromisseja? Voitteko muuttaa parisuhdetta tai tapojanne, jotta voitte tehdä suhteestanne paremman?
- Onko uutuudenviehätys kadonnut? Pitäisikö teidän olla rehellisempiä toisillenne? Pitäisikö teidän tukea toisianne? Nämä ovat kysymyksiä, joita teidän tulisi pohtia.
Kun olette käsitelleet suhdettanne, eikä siitä tunnu löytyvän ratkaisuja tyytymättömyyden tunteeseen, teidän tulisi tarkastella seuraavaksi itseänne yksilöllisesti. Vaikka suhteessanne ei olisi "oikeaa" ongelmaa, voi jomman kumman henkilökohtaiset vaikeudet tai huonot ajat vaikuttaa parisuhteen dynamiikkaan.
- Monesti sivuutamme omat henkilökohtaiset tarpeemme, jotka aiheuttavat meille tyytymättömyyden oloa yleisesti. Heijastamme sitten tämän tyytymättömyyden olon parisuhteeseemme.
Miettikää, voitteko auttaa toisianne henkilökohtaisissa vaikeuksissanne ja tukekaa toisianne.
- Joskus tyytymättömyyden tunne voi tulla ihan pelkästään siitä, että kaipaa elämäänsä muutosta. Muutos parisuhteessa voi tarkoittaa parisuhteen muutoksia tai muita, suurempia elämän muutoksia.
Lähde: Elite Daily
Lue myös: Mitä miehet suhteessa haluavat? Toiveissa muun muassa enemmän läheisyyttä
Lue myös: Olettamukset, joita parisuhteessa ei tulisi tehdä – oletko sortunut yleisiin ajattelumalleihin?
Lue myös: Miten parisuhteesta saa kestävän ja vahvan? Katso, toteutuvatko terapeuttien vinkit suhteessanne