Nämä ruoat ovat aivojen pahimpia vihollisia

31.10.2011 08:05 - Antti Granlund

Terveyden tukipilareiden lokakuun teemana on ollut aivot. Paula Heinonen listasi ne ruoka-aineet, joista on eniten haittaa aivoille.

- Teollisesti prosessoidut rasvat ja kovennetut rasvat heti pois. Eli siis mikroaaltouunissa valmistetut popkornit, kasvirasvajäätelöt, donitsit, ranskanperunat, keksit, riksut ja raksut, valmisruoat, kaikki nämä. Transrasvat menevät osaksi solukalvoa, jolloin sen rakenne kovettuu ja jäykistyy. Tämä johtaa aivojen ikääntymiseen, Heinonen luettelee.

Lisäksi Heinosen mukaan liiallinen sokeri on haitaksi aivoille, koska se johtaa sokeroitumiseen kehossa ja verenvirtauksen heikkenemiseen. Hänen listallaan ovat myös valkojauhotuotteet, eli raffinoidut leivät, riisit ja pastat.

- Sitten on asia, jota ihmiset eivät millään tahdo myöntää tai uskoa. Punainen liha on huonoksi aivoille, koska siinä on paljon tyydyttynyttä rasvaa. Asia on vakava varsinkin, jos perimä on huono.

Heinosen mukaan myös ummetus on huonoksi aivoille. Hän mainitsee myös liiallisen alkoholin ja tupakan.

Kilpailut

Uusimmat