Nämä ruoat ovat hyväksi aivoille
Paula Heinosen ja Juha Vuorisen Terveyden tukipilareissa puhuttiin lokakuussa aivoista. Tällä viikolla keskusteltiin ruokavaliosta.
- Hyviä rasvoja kannattaa syödä päivittäin, ja nimenomaan hyviä, ei transrasvoja. Kaikki kylmäpuristetut öljyt, kalaöljyt ja kalanrasva ovat hyviä. Sen lisäksi kannattaa syödä marjoja, esimerkiksi mustikoita, Paula Heinonen kertoo.
Heinonen suosittelee myös vihreitä vihanneksia, esimerkiksi pinaattia. Hän listaa myös siemenet, vaikkapa kurpitsan- ja sesaminsiemenet. Pähkinöistä esimerkiksi saksanpähkinä, saksanpähkinäöljy ovat Heinosen mukaan hyvästä aivoille.
- Avokado on loistava, samoin luomukananmunat ja kala. Täysjyvävilja on hyvä aivoruoka, esimerkiksi täysjyväruis.