Meneekö vatsasi sekaisin ulkomailla? Tässä apu!
Heinosen mukaan kaikista tärkeintä on pitää hyvät probiootit matkassa. Probiootti on elävä mikrobi, joka tasapainottaa ruoansulatuskanavan mikrobistoa. Näitä ovat useat hapanmaitotuotteet, kuten piimä. Nykyisin probiootteja on myös joissakin maidoissa, juustoissa ja mehuissa. Probiootteja saa myös lisäravinteiden muodossa.
- Probiootit ovat tärkeimpiä, mutta myös hyviä entsyymejä kannattaa ottaa mukaan. Ne otetaan ruoan yhteydessä ja ne helpottavat ruoan sulamista. Niitä saa tosin käyttää vain väliaikaisesti, Heinonen kertoo.
Entsyymivalmisteet tehostavat ruoan sulatusta. Tällöin ruoka-aineet pilkkoutuvat tehokkaasti ja ravintoaineet pääsevät imeytymään elimistöön.
Kolmantena tärkeänä aineena Heinonen mainitsee betaiinihydrokloridin.
- Näitä ei saa syödä, jos kärsii mahahaavasta tai jos mahalaukun limakalvo on huonossa kunnossa. Mutta jos vatsa turpoaa paljon ulkomailla ruokaillessa, betaiinihydrokloridi auttaa. Se tappaa pahat pöpöt, jotka eivät siten pääse suolistoon.