Ruokalan buffetissa ei luomua näy

21.03.2013 14:45 -

Uuden selvityksen mukaan ammattikeittiöt eivät käytä juurikaan luomutuotteita.

Eniten luomusta valmistettua ruokaa tarjoillaan päiväkodeissa ja kouluissa. Niissä luomua on noin seitsemän prosenttia raaka-aineista. Sen sijaan vanhustenpalveluisssa luomua käytetään hyvin vähän tai ei lainkaan.

Keskimäärin ammattikeittiöiden raaka-ainekiloista noin viisi prosenttia on luomua. Ruotsissa vastaava osuus on lähes 20 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Portaat luomuun -ohjelman Taloustutkimus Oy:llä teettämästä selvityksestä. Tammikuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 185 julkista ammattikeittiötä.

Luomun osuuden kasvattaminen julkisissa ruokapalveluissa on Suomen hallituksen asettama tavoite, joka on kirjattu luomualan kehittämissuunnitelmaan.

Kilpailut

Uusimmat